Santoku mes van KOTAI – lemmetlengte 18 cm – keukenmes van Japans staal
- Handgemaakt Santoku-mes van 18 cm gemaakt van ultra scherp 440C Japans staal
- Volledige tang met Pakkahouten handvat voor perfecte balans
- Roestvrij en hardheid van 59-60 HRC met levenslange garantie
- Inclusief dennenhouten saya (schede) en weegt 189 gram
- Hamerslagen creëren luchtbellen voor snijden zonder vastplakkend voedsel
- Gesmeed uit premium 440C-staal met chroom voor duurzaamheid en oxidatiepreventie
- Verborgen volledige doorn voor balans en duurzaamheid
- Niet vaatwasserbestendig, één jaar fabrieksgarantie van KOTAI Kitchen
De KOTAI santoku-mes – met een lemmet van 18 cm – is een veelzijdig keukenmes gemaakt van Japans staal. Dit mes combineert Japanse precisie met westerse robuustheid en biedt het beste van beide werelden. De naam ‘Santoku’ betekent in het Japans “3 deugden” omdat het geschikt is voor het snijden van vlees, vis en groenten. Het mes is volledig met de hand gemaakt en gemaakt van ultra-scherp 440C Japans staal. Het heeft een pakkahouten handvat dat perfect in balans is en roestvrij is. Bij elk mes wordt een schede van dennenhout (Saya) meegeleverd. De HRC-hardheid van het mes is 59-60 en het weegt 189 gram.
Het gebruik van de oeroude Japanse hamertechniek genaamd “Tsuchime” zorgt voor kleine luchtbellen tussen het mes en het voedsel, waardoor voedsel minder blijft plakken en een snelle snede mogelijk is. Hierdoor behouden zelfs delicate ingrediënten hun volle smaak tijdens het snijden en hakken met dit Santoku-mes. Het ingedeukte lemmet vermindert de wrijving tussen het mes en het voedsel, waardoor het niet aan het mes blijft kleven. Het Santoku-mes van KOTAI is gesmeed uit hoogwaardig 440C-staal, dat zowel hardheid als duurzaamheid van de snijkant combineert met chroom om oxidatie te voorkomen. De verborgen volledige tang zorgt voor een ideale balans en uitzonderlijke duurzaamheid. Met de levenslange garantie is de KOTAI Santoku een betrouwbare keuze voor elke keukenliefhebber.