Robert Herder K6 Vleesfileermes 23 cm Carbon met Pruimenhandvat
- Onderdeel van de K-serie van Robert Herder
- Geschikt voor vlees, visfileren en ander snijwerk
- Symmetrisch heft van walnotenhout met 4 klinknagels
- Lemmet van niet-roestvrij carbonstaal, handmatig gepolijst
- Lengte lemmet: 23 cm, totale lengte: 35 cm
- Aanbevolen om met de hand af te wassen
- Niet vaatwasserbestendig, aanbevolen voor handreiniging
- Vervaardigd in Solingen, Duitsland
Dit product is het nieuwste mes in de K-serie van Robert Herder, een klassiek middellang trancheermes. Het mes is van de basis tot de punt fijn geslepen en erg geschikt voor het snijden van vlees, fileren en ander snijwerk. Ook is het een goed keukenmes voor groenten, paddenstoelen en kruiden. Het mes dient met de hand te worden afgewassen.
Kenmerken:
– Producttype: Vleesmes, Visfileermes
– Merk: Robert Herder
– Serie: K-serie
– Heft: Symmetrisch
– Materiaal heft: Walnotenhout met 4 klinknagels
– Lemmetmateriaal: Carbon HRC 60
– Lemmettype: Gladde snede
– Slijpwijze: Dünnschliff
– Hardheid: 60 HRC (Rockwell)
– Meslengte: 225 mm/9 inch
– Totale lengte: 350 mm
– Heftkleur: Bruin
– Lemmetkleur: Blauw gepolijst
– Vaatwasmachinebestendig: Nee
– Aanbevolen handreiniging
– Roestvrij: Nee
– Vervaardigd in Solingen, Duitsland
Het Molenmes K6 vlees- en fileermes is een klassiek trancheermes met een fijn, scherp en licht flexibel lemmet. Ideaal voor het fileren van vis en het snijden van vlees. Naast vlees snijdt dit keukenmes ook moeiteloos groenten, fruit en kruiden. De gebogen greep zorgt voor een perfecte grip tijdens gebruik.
Het 230 mm lange lemmet van dit molenmes is gemaakt van niet-roestvrij koolstofstaal, gehard tot 61.5 HRC en met de hand blauw gepolijst volgens het principe van “Solingen dunne slijping”.
Voor een langdurig gebruik van de molenmessen wordt aanbevolen om een zacht snijoppervlak te gebruiken, bij voorkeur houten snijplanken, niet in de vaatwasser te reinigen en het handvat af en toe in te oliën met Herder houtverzorgingsolie.