Gietijzeren koekenpan met handgrepen aan de zijkant – 24 cm – Turkse stijl
- Smeedijzeren koekenpan met zijgrepen van Turk
- Geschikt voor alle hittebronnen
- Pan zorgt voor krokante buitenkant van voedsel
- Warmtegeleiding zorgt voor efficiënt bakproces
- Advies om pan te reinigen en in te branden voor gebruik
- Handvat kan warm worden, gebruik ovenhandschoenen
- Reguliere handgrepen en geïntegreerde greep
- Fabrieksgarantie van 1 jaar
Smeedijzeren koekenpan met zijgrepen – 24 cm – Turk.
Bak voortaan de lekkerste gerechten in deze smeedijzeren koekenpan met zijgrepen van Turk. De pan zorgt voor een knapperig korstje op uw biefstuk of perfect gebakken aardappeltjes. Hoe vaker u deze pan gebruikt, hoe beter hij wordt en des te minder olie of boter u nodig heeft. Door de uitstekende warmtegeleiding hoeft u de pan niet constant op hoog vuur te laten staan. Met een bovendiameter van 24cm en een onderkant van 17cm is dit een praktische pan voor verschillende gerechten. Ontdek ook de andere pannen van Turk!
Om goed voor uw smeedijzeren pan te zorgen, zijn er een paar belangrijke stappen te volgen:
– Let erop dat de bodem van de pan niet groter is dan de warmtebron.
– Verwarm de pan voor voordat u er eten in doet.
– Nadat u iets kort heeft aangebraden, kan de temperatuur worden verlaagd.
– Deze pan mag niet in de vaatwasmachine. U kunt de pan schoonmaken met een vochtige doek en indien nodig spoelen met heet water, goed afdrogen en lichtjes invetten.
– Bij de eerste paar keer gebruik van de pan heeft u meer boter of olie nodig. Naarmate de pan vaker wordt gebruikt en donkerder wordt, heeft u steeds minder vet nodig. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen en kan een heel lange levensduur hebben als u deze richtlijnen volgt.
Belangrijk: voor het eerste gebruik moet u roestvorming verwijderen door de pan in warm water met afwasmiddel te laten weken en vervolgens de roestresten met een borstel en heet water te verwijderen. Daarna moet de pan worden ingebrand met olie of boter en rauwe aardappelschillen met zout.
Houd er rekening mee dat de pan kan roesten als deze niet correct wordt onderhouden. U dient de pan na elk gebruik en schoonmaakbeurt lichtjes in te vetten met olie en een keukenpapiertje. Let op: de handgreep kan warm worden tijdens het gebruik, dus gebruik altijd ovenwanten of pannenlappen. Verhit de pan nooit zonder olie of boter.