Ronneby Bruk Braadpan ‘Ultra Light Professional’, 7 liter – van gietijzer
- Gietijzeren braadpan van Ronneby Bruk, ijzersterk en duurzaam
- Perfect voor stoof- en suddergerechten vanwege goede warmteverdeling
- Behoort tot de ‘Ultra Light’ serie, weegt slechts de helft van traditionele gietijzeren pannen
- Ingebrand met plantaardige olie voor direct gebruik en natuurlijke anti-aanbaklaag
- Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief oven (tot 220°)
- Onderhoud: reinigen met heet water, niet vaatwasmachinebestendig
- Tips: regelmatig inoliën om anti-aanbaklaag te behouden
- Moet langzaam worden opgewarmd en afgekoeld om barsten te voorkomen
Deze braadpan van gietijzer ‘Ultra Light Professional’ van Ronneby Bruk uit Zweden is sterk, duurzaam en gaat een leven lang mee bij normaal gebruik. De bakprestaties zijn ongeëvenaard: de pan kan uitstekend omgaan met hoge temperaturen, verdeelt de warmte gelijkmatig en houdt deze goed vast. Ideaal voor stoof- en suddergerechten. Deze braadpan is onderdeel van de unieke serie ‘Ultra Light’ gietijzeren pannen van Ronneby Bruk. Dankzij een innovatieve productietechniek is deze pan slechts de helft van het gewicht van een traditionele gietijzeren pan. Hierdoor combineert de pan alle voordelen van gietijzer met het lichtgewicht van een aluminium pan.
Bij productie is de pan ingebrand met plantaardige olie, de zogenaamde ‘pre-seasoning’. Hierdoor is de pan direct klaar voor gebruik na aankoop. Bij thuisgebruik zal er een natuurlijke anti-aanbaklaag ontstaan, waardoor de pan steeds beter wordt. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief de oven (tot 220°C). Ook het wisselen tussen warmtebronnen is geen probleem, handig als je een gerecht warm wilt houden in de oven.
Voor onderhoud en gebruik is het beste om de pan met heet water en een afwasborstel schoon te maken, direct na gebruik terwijl de pan nog warm is. De pan mag niet in de vaatwasmachine, anders verdwijnt de ‘pre-seasoning’ en kan er roest ontstaan. Regelmatig insmeren met plantaardige olie zorgt voor behoud van de natuurlijke anti-aanbaklaag.
Warm de pan langzaam op en laat deze ook geleidelijk afkoelen om barsten te voorkomen. Niet geschikt voor zure ingrediënten zoals tomatensaus, dit tast de anti-aanbaklaag aan. Bewaar geen voedsel in de pan om veranderingen in smaak of kleur te voorkomen. Bij langdurig bewaren zal de pan gaan roesten. Bij roest of vlekken, wrijf het oppervlak dan in met levensmiddelenolie. De ‘pre-seasoning’ kan eenvoudig hersteld worden door de pan goed schoon te maken, in te smeren met olie en 2-3 uur in de oven te plaatsen. Veeg de olie na afkoeling af voor een nieuwe ‘pre-seasoning’.