Global GS87 Vleesmes – Lemmet van 10,5 cm
- Gemaakt in Japan
- Staalsoort: Gepatenteerd CROMOVA 18 RVS (Hardheid 56-58 Rockwell)
- Lang, smal lemmet voor minder weerstand en eenvoudig corrigeren
- Ontwerp van Komin Yamada geregistreerd in 1985 door Yoshikin
- Messen hebben slijphoek van 15-17 graden voor langdurige scherpte
- Reinigen met warm sopje en goed afdrogen om oxidatieplekjes te voorkomen
- Niet vaatwasser veilig
- Lengte lemmet: 10,50 cm, kleur: zilver, materiaal: RVS
Global GS87 Vleesmes – 10,5 cm
Gemaakt in Japan.
Materiaal: Gepatenteerd CROMOVA 18 roestvrij staal (Hardheid 56-58 Rockwell)
Een vleesmes is te herkennen aan zijn lange, smalle lemmet. Dit zorgt voor minder weerstand en maakt het daarom gemakkelijk om bij te sturen. Het vleesmes is ideaal voor het snijden van bijvoorbeeld rollade.
Het revolutionaire ontwerp van ontwerper Komin Yamada werd in 1985 geregistreerd door fabrikant Yoshikin. Met de naadloos afgewerkte handgreep zijn de messen hygiënisch, omdat er geen kans is op bacterievorming. De Global messen hebben een slijphoek van 15-17 graden, wat zorgt voor langdurige scherpte in vergelijking met een traditioneel Europees mes (20-22 graden).
Bij het gebruik van een waterslijper dien je 15 tot 20 bewegingen op elk slijpwiel te maken. Je slijpt het mes van de punt naar de krop en terug in een gelijkmatige beweging. Het mes kan alleen geslepen worden met een keramisch aanzetstaal of een diamantslijper.
Reinig de messen met een warm sopje of onder stromend water. Zorg er vervolgens voor dat je de messen goed afdroogt om oxidatie te voorkomen. Oxidatie kan optreden als het mes niet goed wordt schoongemaakt.
Global Messen – Global GS87 Vleesmes 10,5 cm