Speculaasplank uit Holland – Habitas4U
- Leuk design met vormen van zeilboot, kip en molen
- Duidelijke details in speculaasplank
- Leuk om met kinderen speculaas te maken
- Moet met de hand worden schoongemaakt
- Speculaasplank voor gebruik in oliën en bestuiven met bloem
- Recept voor speculaas met ingrediënten en bereidingswijze
- Specificaties: gemaakt van hout, niet vaatwasserbestendig, 30 cm lang, 0.26 kg
- Merk: Habitas4U, kleur: bruin, niet eetbaar, verpakking bevat speculaasplank
Speculaasplank Holland – Habitas4U
Deze speculaasplank bevat de vormen van een zeilboot, een kip, en een molen, waardoor het een leuke activiteit is om samen met kinderen speculaas te maken. Het heeft een leuk design en duidelijke details, maar let op dat deze plank niet geschikt is voor de vaatwasser.
Voor gebruik dient de speculaasplank ingevet te worden met olie. Na twee uur wachten, opnieuw invetten en bestuiven met bloem zodat de vorm goed bedekt is. Daarna is de speculaasplank klaar voor gebruik!
Recept voor speculaas:
Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 16 gram bakpoeder
– 0,5 theelepel zout
– 250 gram donkere basterdsuiker
– 20 gram koek- en speculaaskruiden
– 250 gram ongezouten boter
– 75 ml karnemelk
– 1 ei
Bereidingswijze:
Bereid het deeg voor de speculaas best een dag van tevoren voor optimale smaak. Meng eerst de boter met de donkere basterdsuiker, voeg dan karnemelk en ei toe. Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, zout en speculaaskruiden, voeg dit bij het botermengsel, en kneed goed door. Laat het deeg een nacht rusten in de koelkast.
De volgende dag, bereid de oven voor op 175 graden. Vul de speculaasplank en snij overtollig deeg weg. Tik voorzichtig op de plank zodat de speculaas op de bakplaat valt. Bak de speculaas ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat het deeg terugveert wanneer je er zachtjes op drukt als indicatie dat het klaar is.
Eetsmakelijk en veel bakplezier!