20cm Lyonnaise koekenpan van Garcima
- Lyonnaise koekenpan van 20 cm van het merk Garcima
- Simpele uitstraling maar ontzettend duurzaam dankzij juiste metaalkeuze
- Anti-aanbaklaag ontstaat op natuurlijke manier
- Pan moet ingebrand worden voor eerste gebruik met zout
- Niet afwassen, hooguit afspoelen met heet water en spons
- Niet vaatwasserbestendig, af en toe insmeren met plantaardige olie
- Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie
- Geen anti-aanbaklaag, warmtegeleidende handgrepen van RVS
Lyonnaise koekenpan 20cm – Garcima
Deze koekenpan van 20cm van Garcima is verkrijgbaar tegen een zeer aantrekkelijke prijs en is beschikbaar in verschillende maten. Lyonnaise pannen hebben een eenvoudige uitstraling, maar zijn door het gebruik van het juiste metaal uitzonderlijk duurzaam. Vaak hebben pannen een anti-aanbaklaag die kan beschadigen en loslaten, afhankelijk van de pan en het gebruik. Door te kiezen voor een pan waarbij de anti-aanbaklaag op een natuurlijke manier ontstaat, kun je dit probleem vermijden.
Het is echter belangrijk om deze pan voor het eerste gebruik in te branden. Dit doe je door de pan op het vuur te zetten met een dikke laag zout. Laat het zout inbranden zodat er een anti-aanbaklaag begint te vormen. De glans van de pan zal hierdoor wel verdwijnen, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de kwaliteit van het bakresultaat dat je ervoor terugkrijgt.
Na het inbranden mag de pan niet meer afgewassen worden, hooguit afgespoeld met heet water en een spons. Ook mag deze pan nooit in de vaatwasser. Af en toe de pan inwrijven met wat plantaardige olie zorgt ervoor dat je jarenlang met plezier perfecte biefstuk, aardappeltjes, vis of zelfs pannenkoeken kunt bakken!